Kuřecí prsa v žampionové omáčce velice rychle hotové recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 20. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Připravíme si kuřecí prsa, které můžeme podélně rozřezat na tenčí plátky nebo je můžeme klidně nechat v celku.
    2. Maso osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme i oregano, kterým maso posypeme z obou stran.
    3. Prolisujeme nebo nastrouháme česnek na jemno a natřeme ním kuřecí prsa znovu z obou stran.
    4. Polijeme olejem, který rozetřeme lžící a necháme odstát alespoň půl hodiny, aby masem přešla chuť.
    5. Do hlubší pánve dáme olej a necháme ho rozpálit. Naskládáme do pánve plátky kuřecího masa a na středním až větším plameni jejich smažíme z obou stran. Každé straně postačí asi 2,5 minuty.
    6. K masu přidáme na plátky nakrájené žampiony, které jsme umyli a očistili a restujeme jejich asi 2 minutky. Pokud jsou žampiony maličké, můžeme je nechat v celku.
    7. Přidáme k masu bujón nebo vývar, vše promícháme a přikryjeme pokličkou.
    8. Stáhneme na menší plamen a necháme vše vařit asi 10 minut. Maso můžeme v polovině vaření přetočit na druhou stranu.

      Odkryjeme pokličku a maso se žampiony zalijeme smetanou. Promícháme a vaříme asi 7 minut za občasného míchání.Maso znovu převrátíme v polovině vaření, ale nepřikrýváme ho už pokličkou.

    9. Na závěr přidáme k omáčce máslo, které celkově zjemní chuť a dodá omáčce pěknou vůni. Pokud se vám zdá omáčka příliš řídká i po delším vaření, přidejte trošku mouky rozmíchané v troše vody nebo smetany.
    10. Stáhneme ze sporáku a posypeme na jemno nakrájenou čerstvou petrželkou.
    11. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 2 minuty odstát.
    12. Podáváme s bramborami nebo rýží.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor