Kuřecí maso se zeleninou recept

4.2
(59)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 60 minut
Tomáš, 28. 05. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Jako první si zapneme troubu na 200 stupňů Celsia a omyjeme a očistíme si kuřecí prsa.
  • Osušíme je papírovou ubrouskem a necháme si je na talíři bokem.
  • Očistíme si batatas a nakrájíme je na hranolky.
  • Plech si vyložíme pečícím papírem, na který poklademe sladké brambory.
  • Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme jejich. Pečeme je cca 15 minut.
  • Mezitím si připravíme chřest.
  • Nakrájíme ji na menší kousky, dochutíme ji olivovým olejem, solí a pepřem a uložíme na plech k sladkým bramborám.
  • Kuřecí maso si osolíme a opepříme a položíme je na vrch na chřest a bataty.
  • Pečeme cca 15 dalších minut na teplotě cca 100 stupňů Celsia.
  • Pokud se nám kuřecí prsa pečou, připravíme si balsamikový dip.
  • Do malé pánve přidáme všechny potřebné ingredience (balsamico, bílý vinný ocet, olivový olej, citrónovou šťávu, česnek, pepř a sůl) a celé to povaříme 5 až 7 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  • Kuřecí prsa vyjmeme, naaranžujeme i se zeleninou na talíř a polijeme balsamikový dipem.
  • Toto jídlo vám v lednici vydrží i další 4 dny, pokud ho hladoví jedlík nesní dříve. Dobrou chuť.

Výtečné kuřecí maso po francouzsku recept

Drůbeží
75 minut
4.9
(57)
28. 05. 2024 Tomáš