Kuřecí prsa v žampionové omáčce velice rychle hotové recept

4.1
(37)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 90 minut
Tomáš, 27. 05. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Připravíme si kuřecí prsa, které můžeme podélně rozřezat na tenčí plátky nebo je můžeme klidně nechat v celku.
  • Maso osolíme a opepříme podle chuti.
  • Přidáme i oregano, kterým maso posypeme z obou stran.
  • Prolisujeme nebo nastrouháme česnek najemno a natřeme ním kuřecí prsa znovu z obou stran.
  • Polijeme olejem, který rozetřeme lžící a necháme odstát alespoň půl hodiny, aby masem prošla chuť.
  • Do hlubší pánve dáme olej a necháme ho rozpálit. Naskládáme do pánve plátky kuřecího masa a na středním až větším plameni jejich smažíme z obou stran. Každé straně postačí asi 2,5 minuty.
  • K masu přidáme na plátky nakrájené žampiony, které jsme umyli a očistili a restujeme jejich asi 2 minutky. Pokud jsou žampiony maličké, můžeme je nechat v celku.
  • Přidáme k masu bujón nebo vývar, vše promícháme a přikryjeme pokličkou.
  • Stáhneme na menší plamen a necháme vše vařit asi 10 minut. Maso můžeme v polovině vaření přetočit na druhou stranu.
  • Odkryjeme pokličku a maso se žampiony zalijeme smetanou. Promícháme a vaříme asi 7 minut za občasného míchání.
  • Maso znovu převrátíme v polovině vaření, ale nepřikrýváme ho už pokličkou.
  • Na závěr přidáme k omáčce máslo, které celkově zjemní chuť a dodá omáčce pěknou vůni. Pokud se vám zdá omáčka příliš řídká i po delším vaření, přidejte trošku mouky rozmíchané v troše vody nebo smetany.
  • Stáhneme ze sporáku a posypeme najemno nakrájenou čerstvou petrželkou.
  • Přikryjeme pokličkou a necháme asi 2 minuty odstát.
  • Podáváme s bramborami nebo rýží.

Kuřecí maso se zeleninou recept

Drůbeží
60 minut
4.2
(59)
28. 05. 2024 Tomáš

Výtečné kuřecí maso po francouzsku recept

Drůbeží
75 minut
4.9
(57)
28. 05. 2024 Tomáš