Kuřecí prsa Cordon blue recept

Ingredience

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžíce černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušené petrželové nati
  • 5 lžic hořčice
  • 8 plátků šunky
  • 8 plátků sýra
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku mléka
  • 1.5 šálku strouhanky
  • 4 lžic oleje
4x
0 Kcal
01:20
Střední

Postup přípravy

  1. V první řadě si kuřecí prsa důkladně očistíme a omyjeme.
  2. Pak je překrojíme na polovinu tak, abychom dostali asi 8-9 kousků (samozřejmě to závisí na jejich tloušťce a velikosti jednotlivých kuřecích prsou, které jsme koupili.
  3. Kuřecí prsa naklepeme na tenký plátek. Potom je osolíme, opepříme, rozetřeme po nich i náš česnek, který jsme si protlačili přes lis na česnek, a posypeme je sušenou petrželkou.
  4. Každý plátek potřeme hořčicí, položíme plátek šunky , sýra a srolujeme.
  5. Obalíme v rozšlehaném vajíčku s mlékem a ve strouhance.
  6. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme alobalem a potřeme olejem. Položíme role a dáme zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 210 stupňů cca 35 minut. Dobrou chuť!