Pravý kuřecí paprikáš z Maďarska recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 27. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Cibuli si nakrájíme na kostky, vložte do hrnce a osmahneme ji na másle dozlatova.
    2. Přidejte mletou papriku a za stálého míchání ji propojte s máslem.
    3. Prsa si nařežte na hrubší kousky a poklademe je na cibulový základ. Osolte, opepřete a nechte povařit 5-7 minut. U paprikáše můžete použít jakoukoliv část kuřete, po oddělení od kůže a přebytečného tuku.
    4. Rajčata nechte spařit, odstraňte slupku a spolu s paprikou jejich nakrájejte na velké kostky.
    5. Zeleninu vložte do hrnce, zamíchejte a zalijte vývarem. Když vše přijde do varu, přikryjte hrnec a snižte plamen na minimum. Nechte podusit přibližně 50 minut
    6. Přidejte zakysanou smetanu smíchanou s moukou.
    7. Důkladně promíchejte, nezakrývejte a vařte dalších 7-10 minut. Hotovo!

Doporučené články: