Kuřecí maso se zeleninou recept

Ingredience

  • 2 sladké brambory (batatas)
  • 2 svazky chřestu
  • 1 větší kuřecí řízek překrojení na dvě části
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/3 hrnku balsamika 2 lžíce bílého vinného octa
  • 5 lžic olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • Pepř
  • sůl
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Jako první si zapneme troubu na 200 stupňů Celsia a omyjeme a očistíme si kuřecí prsa.
  2. Osušíme je papírovou ubrouskem a necháme si je na talíři bokem.
  3. Očistíme si batatas a nakrájíme je na hranolky.
  4. Plech si vyložíme pečícím papírem, na který poklademe sladké brambory.
  5. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme jejich. Pečeme je cca 15 minut.
  6. Mezitím si připravíme chřest.
  7. Nakrájíme ji na menší kousky, dochutíme ji olivovým olejem, solí a pepřem a uložíme na plech k sladkým bramborám.
  8. Kuřecí maso si osolíme a opepříme a položíme je na vrch na chřest a batatas.
  9. Pečeme cca 15 dalších minut na teplotě cca 100 stupňů Celsia.
  10. Pokud se nám kuřecí prsa pečou, připravíme si balsamikový dip.
  11. Do malé pánve přidáme všechny potřebné ingredience (balsamico, bílý vinný ocet, olivový olej, citrónovou šťávu, česnek, pepř a sůl) a celé to povaříme 5 až 7 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  12. Kuřecí prsa vyjmeme, naaranžujeme i se zeleninou na talíř a polijeme balsamikový dipem.
  13. Toto jídlo vám v lednici vydrží i další 4 dny, pokud ho hladoví jedlík nesní dříve. Dobrou chuť.