Lehké kuřecí maso na pánvi naložené v jogurtu recept

Ingredience

  • 600 g kuřecího masa
  • 1 hrníček bílého jogurtu
  • zelenou cibulku
  • česnek podle chuti
  • bylinky podle chuti
  • olej
  • koření dle chuti
  • sůl a pepř
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na větší kousky.
  2. V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, sůl, pepř a koření dle chuti.
  3. Přidejte vámi vybrané bylinky, se kterými radím to nepřehánět, aby směs nebyla příliš aromatická.
  4. Kuřecí maso vložte do připravené směsi a nechte jej alespoň hodinu marinovat a odpočívat v lednici. V tomto případě platí, že čím déle masíčko v marinádě necháte, tím bude jemnější, takže se nebojte nechat jej marinovat klidně celou noc.
  5. Kousky masa vyjměte z marinády a vložte na pánev s rozehřátým olejem.
  6. Restujte z obou stran, dokud se maso neuzavře.
  7. Poté k němu přidejte jogurtovou směs, nakrájenou zelenou cibulku a nechte vařit.