Perfektní pečená krkovička s kysaným zelím recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 180 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Krkovičku v celku si nařežeme na pláty jako harmoniku, dáváme však pozor, abychom maso zcela neprořízli.
- Maso dobře opepříme, nasolíme a do zářezů vložíme plátky cibule.
- Potom dáme marinovat i na celou noc do ledničky.
- Druhý den na dno pekáče dáme 1 lžíci oleje, dobře propláchnuté kysané zelí a přelijeme vývarem.
- Do zářezů v masu navrstvíme také kysané zelí.
- Pak přikryjeme opět vrstvou zelí a přelijeme asi půl hrnkem vývaru. Zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby, kde pečeme 2 hodiny při teplotě 200 stupňů.
- Máme hotovo! Přejeme Vám dobrou chuť!
Podobné recepty
Další recepty
Bramborové rolky s kuřecím masem, zeleninou a sýrem zapečené do křupava
hlavní chody
30 minut

Pečené kuře s bramborami a jemnou omáčkou – klasika české kuchyně
hlavní chody
15 minut