Krémový makovník dělaný v hrnku se zakysanou smetanou a marmeládou recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Ze surovin na těsto, kromě marmelády, vymícháme ručním šlehačem hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a pak přidáme olej s mlékem.
- Plech si vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto na připravený plech vylijeme. V předehřáté troubě pečeme 25-30 minut.
- Připravíme si mezitím krém. Vanilkový pudink se smíchá se třemi lžícemi cukru. Na mírném plameni začněte zahřívat třešňovou šťávu. Do zahřáté šťávy vsypte pudinkový prášek s cukrem. Vařte 5 minut.
Nechte vychladnout a občas promíchejte. - Marmeládu si prohřejte a dostaňte ji do tekutého stavu. Potom smíchejte s pudinkovou směsí. Vše důkladně promíchejte.
- Když je makový koláč upečený, nechte ho vychladnout a rozřízněte ho podélně. Na řez naneste marmeládu, smíchanou se zakysanou smetanou, nakonec vanilkovou směs. Přiklopte vrchní plát makového koláče.
Podobné recepty
Další recepty
Pomerančové Sanquickové řezy: dezert, který nesmí chybět na žádném svátečním stole
dezerty
60 minut

Medový oříškový sen: NEJLEPŠÍ recept na sváteční koláč, jaký kdy vyzkoušeli!
dezerty
45 minut

Ořechovo-karamelový zákusek: oblíbený sváteční dezert, který zvládne každý
dezerty
30 minut