Krémový makovník dělaný v hrnku se zakysanou smetanou a marmeládou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 15. 07. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Ze surovin na těsto, kromě marmelády, vymícháme ručním šlehačem hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a pak přidáme olej s mlékem.
    2. Plech si vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto na připravený plech vylijeme. V předehřáté troubě pečeme 25-30 minut.
    3. Připravíme si mezitím krém. Vanilkový pudink se smíchá se třemi lžícemi cukru. Na mírném plameni začněte zahřívat třešňovou šťávu. Do zahřáté šťávy vsypte pudinkový prášek s cukrem. Vařte 5 minut.
      Nechte vychladnout a občas promíchejte.
    4. Marmeládu si prohřejte a dostaňte ji do tekutého stavu. Potom smíchejte s pudinkovou směsí. Vše důkladně promíchejte.
    5. Když je makový koláč upečený, nechte ho vychladnout a rozřízněte ho podélně. Na řez naneste marmeládu, smíchanou se zakysanou smetanou, nakonec vanilkovou směs. Přiklopte vrchní plát makového koláče.