Krémový makovník dělaný v hrnku se zakysanou smetanou a marmeládou Recept

Ingredience

  • 250 g Máku
  • 1 hrnek Polohrubá mouka
  • 1 hrnek Cukr v prášku
  • 1 hrnek Mléko
  • 2 lžíce Slunečnicový olej
  • 1 ks Vajíčka
  • 450 g Višňová marmeláda
  • 1 balení Vanilkový puding
  • 3 lžíce Cukr krystal
  • 400 ml Třešňový džus
6x
0 Kcal
01:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto, kromě marmelády, vymícháme ručním šlehačem hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a pak přidáme olej s mlékem.
  2. Plech si vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto na připravený plech vylijeme. V předehřáté troubě pečeme 25-30 minut.
  3. Připravíme si mezitím krém. Vanilkový pudink se smíchá se třemi lžícemi cukru. Na mírném plameni začněte zahřívat třešňovou šťávu. Do zahřáté šťávy vsypte pudinkový prášek s cukrem. Vařte 5 minut.
    Nechte vychladnout a občas promíchejte.
  4. Marmeládu si prohřejte a dostaňte ji do tekutého stavu. Potom smíchejte s pudinkovou směsí. Vše důkladně promíchejte.
  5. Když je makový koláč upečený, nechte ho vychladnout a rozřízněte ho podélně. Na řez naneste marmelády, vanilkovou směs. Přiklopte vrchní plát makového koláče.