Křehké tvarohové rolky podle receptu od maminky: Jemné, voňavé a neodolatelné

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Jan, 18. 03. 2025

Tvarohové rolky jsou klasickým domácím receptem, který potěší svou jemností a vůní. Tento jednoduchý recept na křehké tvarohové sušenky zvládnete i bez velkých cukrářských dovedností a jejich příprava vám nezabere mnoho času. Dopřejte si chvíli pohody a upečte si tyto chutné rolky, které skvěle doplní každou kávu nebo odpolední čaj.

Pro 4 porce

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na potření:

Postup přípravy

  • do větší mísy rozklepneme vejce, přidáme krystalový cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Vše promícháme metličkou dohladka.
  • přidáme změklé máslo, kefír nebo zakysanou smetanu a znovu dobře promícháme.
  • poté do směsi prosejeme mouku s práškem do pečiva a rukama vypracujeme měkké těsto.
  • těsto přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat 10 minut.
  • mezitím si připravíme náplň – v misce utřeme tvaroh, moučkový cukr, hladkou mouku a bílek do jemné konzistence. Náplň přendáme do cukrářského sáčku.
  • odpočaté těsto rozdělíme na dvě části a na lehce pomoučněné ploše rozválíme na plát o tloušťce asi 3 mm.
  • pomocí kulaté formičky (průměr cca 9 cm) vykrajujeme kolečka.
  • na každé kolečko naneseme pomocí cukrářského sáčku tvarohovou náplň z kraje směrem ke středu.
  • těsto s náplní srolujeme a ve středu lehce stlačíme prstem.
  • připravené rolky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným žloutkem s trochou mléka.
  • pečeme v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova (přibližně 20 minut).
  • hotové tvarohové rolky necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Celková doba přípravy a počet porcí

  • celková doba přípravy: 45 minut
  • počet porcí: 4–6 osob

Závěr receptu

Křehké tvarohové rolky jsou skvělým způsobem, jak si osladit den a potěšit celou rodinu. Tento jednoduchý a rychlý recept si zamilujete díky jeho jemné chuti a nádherné vůni. Ať už si je vychutnáte s kávou, čajem nebo jen tak, pokaždé vás zahřejí u srdce. Nezapomeňte je vyzkoušet i při slavnostních příležitostech – zmizí ze stolu jako první!