Domácí kondenzované mléko do pár minut! Přírodní, voňavé a husté … recept

4.3
(48)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 20 minut
Tomáš, 21. 11. 2018

Pro 1 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Smíchejte si v hrnci všechny tři suroviny.
  • Položte hrnec na mírný oheň a míchejte, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Když směs začne pěnit, je to jasný důkaz, že se začíná vařit.
  • Zvyšte plamen, pokračujte ve vaření a nezapomeňte na stále míchání. Pokud začne směs příliš pěnit, pomalu snižte plamen. Poté, co mléčná směs sevře, povařte ji ještě přesně 10 minut.
  • Odstraňte hrnec ze sporáku a vložte jej do studené vody. Tím zajistíte, že se kondenzované mléko ochladí a zhoustne.
  • Vylijte ho do vhodné nádoby na skladování. Důležité je, aby to bylo uzavřené a položené na suchém místě v chladničce.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor