Keksíkový nepečený dezert s vanilkovým pudingem, banánem a luxusní čokoládou recept

Ingredience

  • 5 bal. marina sušenky nebo sušenky Indiánky
  • 6 ks banány
  • 1 skleničku džemu
  • 2 bal. kulaté piškoty
  • 200 g čokoláda
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 1 bal. rumová aroma
  • 1/2 l mléko
  • 2 bal. zlatý klas nebo vanilkový pudink
  • 170 g máslo
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Čokoládová poleva:

  • 200 g čokoláda
  • 200 ml smetana ke šlehání

Náplň:

  • 1 bal. rumová aroma
  • 1/2 l mléko
  • 2 bal. zlatý klas nebo vanilkový pudink
  • 170 g máslo
  1. Sušenky rozložíme na plech, potřeme polovinou krému, na to poklademe piškoty, které potíráme džemem.


  2. Ještě předem je namočíme do mléka, budou měkčí.
  3. Na to poklademe na kolečka nakrájené banány, zakryjeme je druhou polovinou náplně, poklademe sušenky a celé to polijeme čokoládovou polevou (smetanu ohřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme).

  4. V mléce rozmícháme pudinkové prášky nebo zlatý klas a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
  5. Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme puding a rumovou esenci.