Když si nevíš rady, co budeš vařit: Vyzkoušej tyto velmi chutné bramboráky plněné jemně pálivou směsí! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 40 minut
Tomáš, 11. 10. 2024

Pokud nevíte, co rychlého a chutného připravit k obědu nebo večeři, tyto plněné bramboráky s pikantní masovou směsí jsou skvělou volbou. Klasické bramboráky plněné kuřecím masem, zeleninou a domácí omáčkou přinesou na stůl výjimečnou chuť.

Pro 4 porce

Ingredience

Na placky:

Na náplň:

Postup přípravy

  • Příprava bramboráků: Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Z brambor vymačkejte přebytečnou šťávu. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a hladkou mouku. Vymíchejte těsto a na rozpáleném oleji smažte placky dozlatova z obou stran.
  • Příprava náplně: Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte na rozpáleném oleji. Přidejte kuřecí prsa a krátce orestujte, dokud se maso nezatáhne. Poté přidejte sůl, česnek a koření dle chuti. Restujte, dokud maso nezměkne a většina šťávy se neodpaří.
  • Přidání zeleniny: Do pánve přidejte pálivý kečup, lečo a kukuřici. Vařte, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Můžete také přidat žampiony nebo další zeleninu dle chuti.
  • Plnění bramboráků: Na každý bramborák navršte masovou směs a přeložte jej napůl. Pro lepší chuť posypte navrch strouhaným sýrem.

Tyto plněné bramboráky jsou skvělým jídlem, které můžete rychle připravit a podávat jako hlavní chod nebo vydatnou večeři. Výborně chutnají se salátem nebo jogurtovým dipem.