Karbanátky na plechu jsou zdravější, chutnější a bez smažení recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 13. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Mrkev očistíme a nastrouháme.
    2. Chleba nakrájíme na kousky, nebo natrháme a zalijeme mlékem.
    3. Rozmícháme na kaši, případně umeleme v mlýnku na maso.
    4. Cibulku nakrájíme nadrobno a na troše oleje orestujeme dozlatova, přidáme i mrkev a spolu krátce restujeme.
    5. Potom všechny přísady (i chleba, který jsme si trochu vymačkali z mléka), smícháme s mletým masem (cibulovo-mrkvovou směs necháme chvíli vychladnout a až potom vmícháme do masa).
    6. Utřeme jednotnou směs, kterou dochutíme solí a pepřem.
    7. Ze směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky, které pokládáme na plech a uprostřed vyformujeme otvor.
    8. Do každého otvoru rozbijeme jedno vejce a přidáme i trochu soli a pepře.
    9. Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 stupňů a pečeme asi 40-45 minut.
    10. Posledních 10 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu na 220 stupňů a necháme zapéct dozlatova.

Doporučené články: