Karbanátky na plechu jsou zdravější, chutnější a bez smažení recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Mrkev očistíme a nastrouháme.
- Chleba nakrájíme na kousky, nebo natrháme a zalijeme mlékem.
- Rozmícháme na kaši, případně umeleme v mlýnku na maso.
- Cibulku nakrájíme nadrobno a na troše oleje orestujeme dozlatova, přidáme i mrkev a spolu krátce restujeme.
- Potom všechny přísady (i chleba, který jsme si trochu vymačkali z mléka), smícháme s mletým masem (cibulovo-mrkvovou směs necháme chvíli vychladnout a až potom vmícháme do masa).
- Utřeme jednotnou směs, kterou dochutíme solí a pepřem.
- Ze směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky, které pokládáme na plech a uprostřed vyformujeme otvor.
- Do každého otvoru rozbijeme jedno vejce a přidáme i trochu soli a pepře.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 stupňů a pečeme asi 40-45 minut.
- Posledních 10 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu na 220 stupňů a necháme zapéct dozlatova.