Jste milovníkem medovníku? Tak potom neodoláte těmto medovým řezům s chutným krémem a polevou. recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 12 porcí
  • 100 minut
Tomáš, 08. 11. 2024

Pokud jste milovníkem medovníku, tento recept na medové řezy vás jistě nadchne. Jsou vláčné, s plnou chutí medu a lahodného vanilkového krému. Ačkoliv příprava tohoto dezertu zabere více času, výsledek rozhodně stojí za to. S touto kombinací medového korpusu, vanilkového krému a bílkové polevy si budete chtít pochutnávat znovu a znovu.

Pro 12 porcí

Ingredience

Korpus:

Krém:

Bílková poleva:

Postup přípravy

  • Příprava krému: Začněte přípravou vanilkového pudinku. Nalijte mléko do hrnce a připravte pudink podle návodu. Po vychladnutí přimíchejte máslo a cukr. Vyšlehejte směs do hladka a odložte na stranou.
  • Příprava těsta: V míse nad parou vyšlehejte máslo s vejci, sodou a 5 lžícemi mléka. Poté přidejte cukr a dobře promíchejte. K této směsi přisypte mouku a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Nakonec přidejte připravený pudink a znovu dobře promíchejte. Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné přidejte kakao, aby druhá část těsta byla tmavá.
  • Příprava korpusu: Těsto rozdělte na čtyři části, protože budete potřebovat 4 pláty. Do dvou částí těsta přidejte kakao. Každý plát pečte asi 15 minut na 160°C. Poté nechte pláty vychladnout.
  • Příprava bílkové polevy: V míse vyšlehejte bílek s cukrem a citronovou šťávou do pevné polevy.
  • Vrstvení řezů: Začněte vrstvením: Na tmavý plát namažte světlý krém a přikryjte světlým těstem. Na tento světlý plát naneste tmavý krém a přikryjte dalším světlým těstem. Opět naneste tmavý krém a nakonec přikryjte posledním tmavým plátem. Vše polijte bílkovou polevou a případně ozdobte dle chuti.
  • Chlazení: Hotové řezy vložte do lednice alespoň na 6 hodin, aby se všechny vrstvy krásně propojily a ztuhly.

Tyto medové řezy jsou vynikající volbou pro každou příležitost. Kombinace medového korpusu, krémového pudinku a bílkové polevy je naprosto dokonalá. Ačkoliv příprava zabere více času, rozhodně se vyplatí. Připravte si je na rodinnou oslavu, nebo jako sladkou odměnu po náročném dni. Dobrou chuť!