Tyto medové řezy jsou vynikající volbou pro každou příležitost. Kombinace medového korpusu, krémového pudinku a bílkové polevy je naprosto dokonalá. Ačkoliv příprava zabere více času, rozhodně se vyplatí. Připravte si je na rodinnou oslavu, nebo jako sladkou odměnu po náročném dni. Dobrou chuť!
Jste milovníkem medovníku? Tak potom neodoláte těmto medovým řezům s chutným krémem a polevou. recept
- Sředně těžká přípava
- 12 porcí
- 100 minut
Pokud jste milovníkem medovníku, tento recept na medové řezy vás jistě nadchne. Jsou vláčné, s plnou chutí medu a lahodného vanilkového krému. Ačkoliv příprava tohoto dezertu zabere více času, výsledek rozhodně stojí za to. S touto kombinací medového korpusu, vanilkového krému a bílkové polevy si budete chtít pochutnávat znovu a znovu.
Pro 12 porcí
Ingredience
Korpus:
Krém:
Bílková poleva:
Postup přípravy
- Příprava krému: Začněte přípravou vanilkového pudinku. Nalijte mléko do hrnce a připravte pudink podle návodu. Po vychladnutí přimíchejte máslo a cukr. Vyšlehejte směs do hladka a odložte na stranou.
- Příprava těsta: V míse nad parou vyšlehejte máslo s vejci, sodou a 5 lžícemi mléka. Poté přidejte cukr a dobře promíchejte. K této směsi přisypte mouku a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Nakonec přidejte připravený pudink a znovu dobře promíchejte. Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné přidejte kakao, aby druhá část těsta byla tmavá.
- Příprava korpusu: Těsto rozdělte na čtyři části, protože budete potřebovat 4 pláty. Do dvou částí těsta přidejte kakao. Každý plát pečte asi 15 minut na 160°C. Poté nechte pláty vychladnout.
- Příprava bílkové polevy: V míse vyšlehejte bílek s cukrem a citronovou šťávou do pevné polevy.
- Vrstvení řezů: Začněte vrstvením: Na tmavý plát namažte světlý krém a přikryjte světlým těstem. Na tento světlý plát naneste tmavý krém a přikryjte dalším světlým těstem. Opět naneste tmavý krém a nakonec přikryjte posledním tmavým plátem. Vše polijte bílkovou polevou a případně ozdobte dle chuti.
- Chlazení: Hotové řezy vložte do lednice alespoň na 6 hodin, aby se všechny vrstvy krásně propojily a ztuhly.