Jemný, svěží a rychlý tvarohový koláč ze 4 vajec a 250g tvarohu recept

Ingredience

  • 120 g hladká mouka
  • 4 vejce
  • 120 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • kousek soli
  • kakao na posypání koláči
  • 250 g tvarohu
  • 120 g krystalového cukru
  • 250 ml sladké smetany
  • 1 vanilkový cukr
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Krém: 

  • 250 g tvarohu
  • 120 g krystalového cukru
  • 250 ml sladké smetany
  • 1 vanilkový cukr
  1. Jako první si vyšlehejte vajíčka s cukrem.
  2.  Sypké suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kousek soli promíchejte a přidejte k rozšlehaným vajíčkům s cukrem.
  3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a pokapeme olejem.
  4.  Připravené těsto vylijeme na plech a pečeme 10 minut při teplotě 200 stupňů.
  5. Na přípravu krému si nejprve smícháme tvarů s cukrem.
  6. Smetanu vyšleháme na šlehačku a přidáme k tvarohu s cukrem.
  7.  Krém dobře ale zlehka promícháme.
  8. Upečený korpus rozkrojíme na poloviny a na jeden plát natřeme krém.
  9.  Druhým plátem přikryjeme a zbytek krému naneseme na vrch koláče.
  10.   Můžeme odstranit kraje koláče a na závěr posypeme kakaem.