Jemné nepečené řezy se třemi druhy krémů a čokoládovou polevou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 12. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Čokoládová vrstva I.

    • 240 g krémového sýra, např. Lučina
    • 1/2 hrnku moučkového cukru
    • 3 lžíce mléka
    • 1/2 hrnku nizozemského kakaa
    • 240 ml vyšlehané smetany

    Čokoládová vrstva II.

    • 310 g hořké čokolády nalámané na kousky
    • 3/4 hrnku 40% smetany
    • 3/4 lžičky vanilkového extraktu

    Čokoládová vrstva III.

    • 3/4 hrnku 40% smetany
    • 1 1/2 lžíce holandského kakaa
    • 1/4 hrnku moučkového cukru

    Zdobení (volitelné)

    • vaši oblíbenou čokoládovou polevu/ mini čokoládové kousky/ nalámanou čokoládu na malé kousky
    1. Na čokoládovou vrstvu I. – smíchejte krémový sýr, cukr a mléko.
    2. Přidejte kakao a smíchejte vše dohromady.
    3. Opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu.
    4. Dejte stranou.
    5. Na čokoládovou vrstvu II. – Do mísy nasypte čokoládové kousky.
    6. Rozehřejte v kastrůlku smetanu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte 7 minut stát a pak promíchejte čokoládu dohladka.
    7. Na čokoládovou vrstvu III. – Vyšlehejte smetanu do polo tuha, pak přidejte kakao a moučkový cukr. Vyšlehejte směs do tuha.
    8. Na dno formy o velikosti 22 x 33 cm položte 1 vrstvu sušenek.
    9. Rozložte na ně polovinu čokoládového krému I. a na něj polovinu krému II.
    10. Další vrstvu vyložte opět sušenkami. Poté natřete druhou polovinu krému I. a krému II. (Stejně jako v předešlém kroku).
    11. Nakonec dejte poslední vrstvu sušenek a potřete je krémem III.
    12. Na dozdobení použijte čokoládovou polevu a malé kousky čokolády.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor