Jednoduchý koláč z kysané smetany a pudingu recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
náplň:
0.5 l mléka,
20 dkg cukru,
2 balení pudinkového prášku,
450 g husté zakysané smetany (20%),
0.5 dl rumu.těsto:
40 dkg mouky,
1 vejce,
25 dkg másla nebo margarínu,
1 lžičku jedlé sody,
10 dkg cukru,
2 lžíce kakaového prášku,
trochu zakysané smetany.- Pudinky uvaříme s mlékem a cukrem, necháme vychladit a smícháme se zakysanou smetanou a rumem. dobře promícháme
- Všechny přísady na těsto smícháme, vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 2 bochníky. Každý rozválíme na stejnou velikost – na plech (22 x 34 cm).
- Jeden z nich uložíme na dno pečícím papírem vyloženého plechu a potřeme pudinkem. Přikryjeme druhým těstem a propícháme vidličkou.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 stupních asi 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu, Můžeme ho jen pocukrovat, nebo třeba polít polevou.
- Necháme na 1-2 hodiny ztuhnout v lednici a můžeme krájet.