Vyzkoušejte tento jednoduchý koláč s krémem z bílé čokolády, doslova se po něm zaprášilo! recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 60 minut
Tento jednoduchý koláč s jemným krémem z bílé čokolády je ideální volbou pro všechny, kdo hledají sladký dezert, který si celá rodina zamiluje. Díky krému a čokoládové polevě se stane hvězdou každého stolu.
Pro 8 porcí
Ingredience
Těsto:
Krém:
Poleva:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, postupně přidávejte cukr a pokračujte ve šlehání. Přidejte jeden po druhém žloutky a dobře promíchejte. Do směsi jemně vmíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech o rozměrech 25 × 25 cm. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15–20 minut. Upečené těsto nechte vychladnout a rozřízněte ho vodorovně na dvě stejné části.
- Příprava krému: V hrnci přiveďte smetanu ke šlehání k varu. Přidejte na kostičky nalámanou bílou čokoládu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Směs dejte na 2 hodiny vychladit do lednice. Po vychlazení přidejte moučkový cukr a vše vyšlehejte do hladkého krému. Krém rovnoměrně naneste na jednu část těsta, zarovnejte a přiložte druhou část těsta.
- Příprava polevy: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření společně s máslem. Polevu nalijte na vrchní část koláče a rovnoměrně ji rozetřete.
- Dokončení: Koláč vložte do lednice alespoň na hodinu, aby chutě prolnuly. Podávejte vychlazený, nakrájený na kostky.
Podobné recepty
Další receptyJednoduchý zákusek pro každou příležitost! Každý kdo ho ochutná, si ihned ptá recept
dezerty
65 minut
Recept na nejlepší ořechový a makový závin! Vždy zůstane jen prázdný plech…
dezerty
90 minut
Karamelové grilážky s ořechy. Rychlá cukrovinka, na kterou si každý ptá recept!
chuťovky
15 minut