Jednoduché a rychlé věnečky z Vysočiny recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 18. 12. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Na mírném ohni, ve vodě, za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme špetku soli (nesmí se vařit). Po rozpuštění přidáme mouku (bude se zdát, že se těsto připaluje, ale je to v pořádku) a mícháme 4-5 minut na ohni.
    2. Pak necháme vychladnout (občas promícháme) a vmícháme mixérem 4 celá vejce. Postupně, vždy když jedno vejce zapracujeme, přidáme další.
    3. Sáčkem provádíme na plech kolečka a pečeme asi na 180-200 stupňů dozlatova. Jsou hotové, až když se jich dotknete a jsou tvrdé, těsto se nepropadá.
    4. Ihned po vytažení z trouby rozkrojíme (pak by to nešlo) a necháme vychladnout. Po vychladnutí plníme krémem.
    5. Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout, poté, vmícháme ušlehané máslo nebo mascarpone, přidáme trochu rumu.
    6. Bílý krém je ze smetanového pudinku a mascarpone.

Doporučené články: