Jednoduché a rychlé věnečky z Vysočiny recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Na mírném ohni, ve vodě, za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme špetku soli (nesmí se vařit). Po rozpuštění přidáme mouku (bude se zdát, že se těsto připaluje, ale je to v pořádku) a mícháme 4-5 minut na ohni.
- Pak necháme vychladnout (občas promícháme) a vmícháme mixérem 4 celá vejce. Postupně, vždy když jedno vejce zapracujeme, přidáme další.
- Sáčkem provádíme na plech kolečka a pečeme asi na 180-200 stupňů dozlatova. Jsou hotové, až když se jich dotknete a jsou tvrdé, těsto se nepropadá.
- Ihned po vytažení z trouby rozkrojíme (pak by to nešlo) a necháme vychladnout. Po vychladnutí plníme krémem.
- Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout, poté, vmícháme ušlehané máslo nebo mascarpone, přidáme trochu rumu.
- Bílý krém je ze smetanového pudinku a mascarpone.