Guglie z brambor a uzeného masa, dokonalý prastarý recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Brambory očistíme a do velké mísy nahrubo nastrouháme.
- Přidáme maso, česnek (nakrájený nadrobno, nebo prolisovaný), sůl a koření.
- Promícháme a případně scedíme přebytečnou šťávu.
- Nakonec do směsi vmícháme mouku a mléko, promícháme a navrstvíme na plech vymazán vepřovým sádlem.
- Použít lze i zapékací misku, z té ale nebude mít lahodná Gugl tak křupavé dno.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme 30 minut.
- Když začíná mít Gugl růžovou křupavou kůrku, teplotu stáhněte na 200 stupňů a pečeme dalších asi 30 minut.
- Po vyjmutí z trouby necháme 15 minut odležet a následně krájíme.
- Podáváme s kyselým zelím nebo okurkou.