Guglie z brambor a uzeného masa, dokonalý prastarý recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 02. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Brambory očistíme a do velké mísy nahrubo nastrouháme.
    2. Přidáme maso, česnek (nakrájený nadrobno, nebo prolisovaný), sůl a koření.
    3. Promícháme a případně scedíme přebytečnou šťávu.
    4. Nakonec do směsi vmícháme mouku a mléko, promícháme a navrstvíme na plech vymazán vepřovým sádlem.
    5. Použít lze i zapékací misku, z té ale nebude mít lahodná Gugl tak křupavé dno.
    6. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme 30 minut.
    7. Když začíná mít Gugl růžovou křupavou kůrku, teplotu stáhněte na 200 stupňů a pečeme dalších asi 30 minut.
    8. Po vyjmutí z trouby necháme 15 minut odležet a následně krájíme.
    9. Podáváme s kyselým zelím nebo okurkou.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor