Gratinované brambory na ukrajinský způsob bez masa recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 25. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejprve si cuketu důkladně omyjte a bez toho, abyste ji oloupali ji nakrájejte na přibližně stejná kolečka o tloušťce asi půl centimetru.
    2. Cuketu vložte do mísy a mírně osolte a následně zamíchejte.
    3. Nechte odstát asi 20 minut, aby sůl vytáhla z cukety přebytečnou vodu, která by výsledný pokrm zbytečně rozmočila.
    4. Zatím si umyjte nové brambory a také je neloupejte, stejně jako cuketu.
    5. Nakrájejte je na kolečka, která jsou silná asi 3 mm. Vložte je do větší misky.
    6. Pak si nakrájejte slaninu na tenčí plátky.
    7. Následně si připravte pekáč nebo zapékací mísu a vymažte ji slunečnicovým olejem.
    8. Nyní rukama vytlačte z cukety přebytečnou šťávu a cuketu napěchujte na dno zapékací mísy.
    9. Oloupejte si česnek a nakrájejte ho na tenoučké plátky.
    10. Rozložte ho na cuketu jako druhou vrstvu.
    11. Třetí vrstvou budou plátky slaniny, které následně přikryjeme bramborovými kolečky.
    12. Brambory osolíme a opepříme podle chuti a dáme péct přikryté alobalem do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
    13. Pečeme přibližně 20 až 25 minut.
    14. Po uplynutí této doby alobal odstraníme a pečeme znovu 20 minut, aby se brambory krásně zapekly.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor