Geniální utopené řízky na maďarský způsob, měkoučké, šťavnaté a fantasticky chutné maso recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 1 minuta
Tomáš, 13. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naopak – nejdříve do masíčka vklepeme strouhanku, pak obalíme v rozšlehaném vajíčku a nakonec v mouce a osmažíme jejich zprudka na oleji.
  • Hned je dáme na pekáček, zalijeme vývarem z bujónu (voda a bujón, pokud máte vývar samozřejmě použijte ten) a na každý řízek dáme plátek másla, anglickou slaninu a mezi plátky i kolečka klobásky.
  • Pečeme asi 30-40 minut, aby řízky nasákly vývar.
  • Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáče, přikryjeme alobalem a necháme ještě chvíli dojít.
  • Když řízky vyberete z vývaru, můžete je klidně uložit i na předvařené brambory, nebo dokonce lečo (zkoušela jsem a je to výborné).
  • Potom dejte jednoduše ještě zapéct do trouby a za pár minut můžete hodovat.

Vývar, který z masíčka zůstane můžete použít na brambory nebo rýži.