Geniální koláč ze šťavnatého těsta s lahodným krémem a poctivou šlehačkou recept

Ingredience

  • 7 žloutků
  • 200g krystalového cukru
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 11 PL vody
  • 2 lžíce oleje
  • 7 bílků
  • 220g krystalového cukru
  • 500-600ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 400ml smetany
  • strouhanou hořkou čokoládu podle chuti
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Na krém

  • 7 bílků
  • 220g krystalového cukru
  • 500-600ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu

Na polevu

  • 400ml smetany
  • strouhanou hořkou čokoládu podle chuti
  1. Jako první si vymíchame žloutky s cukrem, vodou a olejem, pak přidejte prášek do pečiva a kakaový prášek.
  2. Vymíchejte těsto a nalijte ho do pekáče nebo dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou.
  3. Pečte při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
  4. Mezitím si připravte krém. Puding připravte v mléce bez cukru, uvařte velmi hustý pudink.
  5. Bílky si vyšlehejte s cukrem do pěny a přimíchejte je za horka do pudinku.
  6. Dobře promíchejte, aby se složky spojily.
  7. Pokud se vám zdá krém příliš hustý a tvrdý, klidně přidejte máslo na zjemnění.
  8. Dejte krém na upečené těsto a nechte ho chladnout.
  9. Vyšlehejte si smetanu a naneste ji na vychladlý krém.
  10. Pak už jen dozdobte nastrouhanou čokoládou a nechte zchladit v lednici