Vynikající tradiční ukrajinský boršč se zakysanou smetanou vitamínová bomba recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 2 minuty
Jan, 30. 05. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Všechny druhy masa, které máme si opracujeme, umyjeme a dáme do jednoho velkého hrnce
  • Zalijeme studenou vodou a vaříme asi dvě hodiny na mírném ohni
  • Maso si vyndáme (vepřové o něco dřív, než hovězí), nakrájíme na malé kostičky a opět vrátíme do vývaru
  • Mezitím si veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky
  • Pokud chceme, aby řepa neztratila barvu, můžeme ji nejdřívě povařit ve slupce
  • Na cibui a sádle si krátce zeleninu podusíme a pak ji zalijeme trochou vývaru z masa
  • Když je zelenina poloměkká, přidáme ji všechnu do vývaru
  • Nyní můžeme přidat i zelí a brambory, bobkové listy, koření a sůl
  • Na sádle si podusíme na kostky nakrájenou převařenou červenou řepu a přidáváme postupně rajčatový protlak a dochucujeme octem, případně cukrem
  • K červené řepě přidáme buď nakrájený nebo prolisovaný česnek a celou směs přimícháme k vývaru
  • Dochutíme podle potřeby
  • Podáváme se zakysanou smetanou