Vynikající tradiční ukrajinský boršč se zakysanou smetanou vitamínová bomba recept
-
Sředně těžká přípava
-
6
porcí
-
2 minuty
Postup přípravy
-
Všechny druhy masa, které máme si opracujeme, umyjeme a dáme do jednoho velkého hrnce
-
Zalijeme studenou vodou a vaříme asi dvě hodiny na mírném ohni
-
Maso si vyndáme (vepřové o něco dřív, než hovězí), nakrájíme na malé kostičky a opět vrátíme do vývaru
-
Mezitím si veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky
-
Pokud chceme, aby řepa neztratila barvu, můžeme ji nejdřívě povařit ve slupce
-
Na cibui a sádle si krátce zeleninu podusíme a pak ji zalijeme trochou vývaru z masa
-
Když je zelenina poloměkká, přidáme ji všechnu do vývaru
-
Nyní můžeme přidat i zelí a brambory, bobkové listy, koření a sůl
-
Na sádle si podusíme na kostky nakrájenou převařenou červenou řepu a přidáváme postupně rajčatový protlak a dochucujeme octem, případně cukrem
-
K červené řepě přidáme buď nakrájený nebo prolisovaný česnek a celou směs přimícháme k vývaru
-
Dochutíme podle potřeby
-
Podáváme se zakysanou smetanou
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: