Poslední vrstva: smetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu
trochu cukru na ochucení šlehačky
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V misce si smícháme ořechy, mouku, máslo a cukr a takové těsto namačkáme do formy.
Pečeme asi 20 minut, pak ho necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme vanilkový i čokoládový pudink. Ochutíme je cukrem pokud je potřeba a vypneme jejich až když jsou opravdu husté. V mixéry si připravíme i krémovou vrstvu. Smícháme mascarpone s cukrem a šlehačkou. Pomůžeme si mixérem a vypracujeme vzdušnou nádivku.
Na vychladlý korpus dáme nejdříve krémovou náplň, na ni jde vanilkový pudink a potom i čokoládový. Celé to dáme vychladit do lednice. Na vrch si připravíme obyčejnou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Šlehačku natřeme na pudink a vrch dozdobíme hoblinkami.
V chladničce dezert necháme například přes noc, ale budou mu stačit i 2-3 hodinky. Dobrou chuť.