Egyptské brambory, rychlá a originální pochoutka recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 17. 12. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1.  Pekáč vymažeme jednou lžičkou oleje.
    2. Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka a naskládáme jednu vrstvu do pekáče.
    3. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí a opět osolíme a opepříme.
    4. Navrch navrstvíme poslední vrstvu brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo přetlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem a šup do trouby.
    5. Pečeme cca 40minut přikryté alobalem při 200 ° C a ještě asi půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví.

Doporučené články: