Egyptské brambory, rychlá a originální pochoutka recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Pekáč vymažeme jednou lžičkou oleje.
- Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka a naskládáme jednu vrstvu do pekáče.
- Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí a opět osolíme a opepříme.
- Navrch navrstvíme poslední vrstvu brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo přetlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem a šup do trouby.
- Pečeme cca 40minut přikryté alobalem při 200 ° C a ještě asi půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví.
Podobné recepty
Další recepty
Znojemská pečeně podle Kluků v akci: hovězí na okurkách s bohatou omáčkou
hlavní chody
135 minut

Lahodné pečené vepřové koleno: měkké maso, česneková vůně a křupavá kůžička
hlavní chody
180 minut