Dýňový koláč z hokaido, který si oblíbí úplně všichni. Je zdravý a bez MOUKY!

Ingredience

Těsto:

  • hrnek ovesných vloček
  • půl hrnku ořechů
  • 3 PL čekankového sirupu (medu)
  • 1/3 hrnku změklého másla
  • špetku soli
  • vejce
  • 1/4 hrnku mléka

Náplň:

  • 400g dýňového pyré z hokaido
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • muškátový oříšek
  • 1 hruška
  • 2 vejce
1x
00:00
Snadné

Postup přípravy

Poznámka

Těsto: 

Vezmeme hrnek ovesných vloček a půl hrnku ořechů. Nameleme na jemno a uděláme "mouku". Přidáme čekankový sirup (3 PL), čtvrt hrnku změklého másla, špetku soli,
vejce, čtvrt hrnku mléka. Vše zamícháme a vložíme do lednice. 

Pyré: 

Vydlebeme dýni a nakrájíme na malé koštičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidíme skořici, zázvor, muškátový oříšek a 20 minut vaříme. Můžeme přidat hrušku. 
Potom stáhneme z plotny a rozmixujeme na pyré ponorným mixérem. 
V misce si rozšleháme dvě vajíčka s javorovým sirupem a přilijeme pyré. Vše smícháme dohromady. 

Do vymazané formy máslem vymačkáme těsto a vylijeme náplň. Můžeme ještě přidat trochu javorového sirupu. Těsto rozetřeme navrch, můžeme nastrouhat mandarinkovou kůru
a celé to dáme péct na 190 stupňů po dobu 40 minut.  




Recept nám zaslala Karolína Bartíková 

Děkujeme 😍