Domácí Vlašák ze starých časů recept

Ingredience

  • 5 ks uvařených brambor ve slupce
  • 300 g dietní šunkového salámu nebo jemné salámy
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 4 ks sterilované okurky
  • 250 g majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 – 2 ks cibule
  • Černé mletý pepř
  • sůl
5x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a protlačíme přes pretláčedlo, jako když děláme klasický bramborový salát. Do druhé misky nakrájíme nadrobno cibuli a k ​​ní přidáme pepř a sůl, promícháme a necháme chvíli odstát.
  2. Změklou cibuli přidáme k bramborám a vše spolu zalijte sladko-kyselým nálevem ze sterilizovaných okurek (použijeme cca 100-200 ml), důkladně promícháme. Necháme opět chvíli odstát, vmícháme salám, hrášek a okurky (scezené z nálevu).
  3. Vše spolu pořádně promícháme, podle chuti ještě přidáme sůl nebo pepř, nakonec vmícháme majonézu a hořčici.
  4. Pokud se vám zdá majonéza příliš kyselá, můžete přidat trochu cukru.
  5. Potom salát odložíme do chladničky aby se všechny chutě spolu spojily.