Domácí toffifee recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Začínáme skořápkou. V hrnci smícháme vodu s cukrem a zahřejeme. Pak přidáme med a sůl.
- V další misce smícháme smetanu, sůl a vanilkové aroma. Když se všechno spojí, přidáme obsah misky. Vaříme, dokud se hmota nezačne podobat na karamel.
- Poté naléváme do formy a čekáme, až skořápka ztuhne. V jiném hrnci smícháme smetanu, čokoládu, máslo a zahřejeme. Teplou směs vlijeme do skořápek. Přidáme oříšek. Nakonec rozpustíme čokoládu s máslem.
- Polevu pak nanášíme na bonbóny. Toffifee necháme vychladnout.
Podobné recepty
Další recepty
Kokosový koláč jako od babičky: Rychlý hrnkový moučník s čokoládovou polevou
dezerty
60 minut

Věnečky s pudinkovým krémem a fondánovou polevou: Jako z cukrárny, krok za krokem
dezerty
60 minut

Maďarský tvarohový koláč s meruňkami na plech: Lehký jako pírko a hotový bez námahy
dezerty
50 minut