Domácí toffifee recept

Ingredience

  • 150 ml 30% smetany
  • 100 g cukru
  • 30 g medu nebo kukuřičný sirup
  • špetka soli
  • čajová lžička vanilkového extraktu
  • 40 g 30% smetany
  • 100 g mléčné čokolády
  • 10 g másla
  • 50 g hořké čokolády
  • 10 g másla
  • 20 lískových oříšků
  • Silikonová forma na led
4x
0 Kcal
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Začínáme skořápkou. V hrnci smícháme vodu s cukrem a zahřejeme. Pak přidáme med a sůl.
  2. V další misce smícháme smetanu, sůl a vanilkové aroma. Když se všechno spojí, přidáme obsah misky. Vaříme, dokud se hmota nezačne podobat na karamel.
  3. Poté naléváme do formy a čekáme, až skořápka ztuhne. V jiném hrnci smícháme smetanu, čokoládu, máslo a zahřejeme. Teplou směs vlijeme do skořápek. Přidáme oříšek. Nakonec rozpustíme čokoládu s máslem.
  4. Polevu pak nanášíme na bonbóny. Toffifee necháme vychladnout.