Domácí Monte řezy Recept recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 0 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- #Bílý krém – (1 litr mléka, 1/2 lžicky kuričného škrobu (Gustin), 8 lžiccukru, 200 g másla/margarínu) 8 dcl mléka s cukrem dáme vařit, škrob smícháme se zbylým studeným mlékem a uvaříme hustý pudink. Do ještě teplého pudinku vmícháme máslo dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a pak vyšleháme na hladký krém.
- #Tmavý krém – (1/2 l smetany ke šleháni, 300g hořké čokolády) Smetanu zahřejeme na ohni, nesmí vřít. Přidáme nalámanou čokoládu a mícháme vařečkou, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Na dno formy si naskládáme sušenky, pokapeme je mlékem. Natřeme bílý krém a přelijeme vychladlým tmavým čokoládovým krémem.
Podobné recepty
Další recepty
Kokosový koláč jako od babičky: Rychlý hrnkový moučník s čokoládovou polevou
dezerty
60 minut

Věnečky s pudinkovým krémem a fondánovou polevou: Jako z cukrárny, krok za krokem
dezerty
60 minut

Maďarský tvarohový koláč s meruňkami na plech: Lehký jako pírko a hotový bez námahy
dezerty
50 minut