Domácí kefírové placky – nejlepší s tajnou ingrediencí recept

Ingredience

  • 1 hrnek kefíru nebo řídkého jogurtu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek strouhaného sýra
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky cukru

Náplň: cokoliv co vás napadne

4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. V misce smícháme kefír se solí, jedlou sodou, cukrem a sýrem. Dobře promícháme a postupně do těsta přimícháme mouku.
  2. Z těsta formujeme menší kuličky, které rozmačkáme do tvaru placky. Do středu vložíme náplň (šunku a sýr) a zavineme tak, aby byla náplň uvnitř.
  3. Opět rozmačkáme do tvaru placky. Případně, můžeme zvolit i verzi bez náplně, například jen s petrželkou nebo zelenou cibulkou.
  4. Placky osmahneme na másle nebo oleji, z obou stran dozlatova. Dají se péct i nasucho, na pánvi s hrubším dnem, nebo si jednoduše pomozte tak, že na pánev dáte pečící papír.