Domácí jogurtové šišky jako od babičky, rychlý a snadný recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 27. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Ze všeho nejdříve smíchejte v míse suché ingredience (mouku, cukr a prášek do pečiva)
    2. Přidejte k nim tekuté ingredience, které si nejprve také smíchejte v jiné míse (jogurt a vejce)
    3. Důkladně promíchejte a vytvořte těsto
    4. Těsto nechte alespoň 30 minut pod utěrkou na teplém místě (na sluníčku, topení, peci…)
    5. Z těsta vytvořte pomocí válečku plát (ne moc tenký, aby se vám nepotrhal – přibližně půl centimetru tlustý)
    6. Rozkrájejte poté plát na jednotlivé obdélníčky a každý z nich rozřízněte v jejich středu
    7. Rozehřejte si olej ve vyšší pánvi
    8. Poté vkládejte jednotlivé obdélníky do rozpáleného oleje a smažte
    9. Vyndavejte až ve chvíli, kdy jsou z obou stran opečeny dozlatova
    10. Šišky můžete nechat jen tak a nebo je posypat moučkovým cukrem. Další možnost je podávat šišky posypané mákem, cukrem a zalité máslem.