Domácí Cordon Blue bez smažení s dokonalou vůní i chutí recept

Ingredience

  • 4 ks kuřecích prsou
  • Jednu část z velkého stroužku česneku
  • 1/2 lžíce černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušené petrželové nati
  • 5 lžic hořčice
  • 8 plátků šunky
  • 8 plátků sýra
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku mléka
  • 1
  • 5 šálku strouhanky
  • 4 lžic oleje
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. V první řadě si kuřecí prsa důkladně očistíme a omyjeme.
  2. Pak je překrojíme na polovinu tak, abychom dostali asi 8-9 kousků (samozřejmě to závisí na jejich tloušťce a velikosti jednotlivých kuřecích prsou, které jsme koupili).
  3. Kuřecí prsa naklepeme na tenký plátek.
  4. Potom je osolíme, opepříme, rozetřeme po nich i náš česnek, který jsme si protlačili přes lis na česnek, a posypeme je sušenou petrželkou.
  5. Každý plátek potřeme hořčicí, položíme plátek šunky , sýra a srolujeme.
  6. Obalíme v rozšlehaném vajíčku s mlékem a ve strouhance.
  7. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme alobalem a potřeme olejem.
  8. Položíme role a dáme zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 210 stupňů cca 35 minut.