Domácí křupavý chléb recept

4.7
(56)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 100 minut
Tomáš, 13. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Do větší misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a vymíchejte kašičku.
  • Poté přilijte trochu teplé vody, zakryjte utěrkou a na teple nechejte vzejít kvásek.
  • Do mísy prosejte mouku, přidejte zbytek surovin, vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechejte aspoň 3 hodiny kynout.
  • Čím déle těsto kyne, tím více dírek chleba má.
  • Z vykynutého těsta udělejte bochníky velké podle vaší libosti a dejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  • Troubu vyhřejte na 250 ℃ a vložte připravený chléb.
  • Pečte 15 minut, poté teplotu snižte na 220 ℃ a pečte dalších 35 minut.
  • Upečený chléb vytáhněte z trouby, potřete studenou vodou a nechejte vychladnout.
  • Skladujte jako běžné pečivo.

Moravské rohlíky recept

Bez masa
90 minut
4.4
(42)
13. 06. 2024 Tomáš