Tento čokoládový koláček je nejen chutný, ale také vizuálně atraktivní. Určitě si ho zamilujete a bude skvělým doplňkem každého posezení s rodinou nebo přáteli.
Doma jsem měla 2 balíky čokoládových trubiček a takto dopadlo:Vynikající pudinkový koláč bez pečení! recept
- Sředně těžká přípava
- 12 porcí
- 100 minut
Tento čokoládový koláček s kakaovými sušenkami a čokoládovými trubičkami je výborným dezertem, který potěší každého. Jeho příprava je snadná a výsledek je vynikající. Ideální volba pro rychlé a chutné občerstvení.
Pro 12 porcí
Ingredience
Volitelné:
Postup přípravy
- Příprava krému: Na plech o rozměrech 24 x 24 cm rozložte vrstvu kakaových sušenek. Jeden šálek mléka dejte vařit. Ve zbylém mléce rozmíchejte cukr a pudinky. Jakmile mléko na plameni začne vařit, přilijte do něj pudinkovou směs a uvařte hustý pudink. Nechte vychladnout.
- Příprava máslového krému: Máslo vyšlehejte s práškovým cukrem do hladka. Postupně přidávejte vychladlý pudink a šlehejte, dokud nevznikne hladký krém.
- Sestavení koláčku: Na vrstvu sušenek naneste polovinu krému, rovnoměrně rozložte čokoládové trubičky a přidejte zbytek krému. Přikryjte další vrstvou sušenek.
- Příprava polevy: V hrnci zahřejte mléko a rozlámte do něj mléčnou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs nebude hladká. Polevu rovnoměrně vylijte na sušenky a rozetřete lžící. Pro efekt vzoru, rozpusťte polovinu bílé čokolády s 3 lžičkami mléka ve druhém hrnci. Bílou čokoládu naneste na tmavou čokoládu v podobě proužků. Pomocí tyčinky (např. párátka) vytvářejte vzory. Tento krok provádějte, dokud je poleva ještě teplá.