Dokonalý Zalaiský kynutý štrúdl od babičky ihned hotový recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 1 minuta
Tomáš, 15. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Droždí nechte nabobtnat ve vlažné vodě cukrem.
  • Vymíchejte na hladké těsto se slanou vodou (pouze tolik soli aby nebylo neslané ani slané)
  • Těsto rozdělte na 4 stejné bochánky a na povrch natřete sádlem, aby těsto nevyschlo
  • Mezitím kyne těsto (30-60min) dokud nebude pružné. Dávejme pozor na teplotu, aby nám těsto neprochladlo neboť by se trhalo a nenatahovalo by se.
  • Těsto rozválejte na vále tak tenké, jak to jen jde.
  • Těsto posypte mákem a cukrem. Potřela sádlem.
  • Smetanu vyšlehala s cukrem a vajíčky. Tu poté přidala na těsto.
  • Nakonec pomocí ubrusu těsto svinu a nakrájela na stejně dlouhé části.
  • Vzniklé štrůdli potřete zbylou smetanou a pečte v předehřáté troubě 30-40 minut na 180 stupňů.
Doporučené články: