Dokonalý Zalaiský kynutý štrúdl od babičky ihned hotový recept
-
Snadné na přípravu
-
4
porce
-
1 minuta
Postup přípravy
-
Droždí nechte nabobtnat ve vlažné vodě cukrem.
-
Vymíchejte na hladké těsto se slanou vodou (pouze tolik soli aby nebylo neslané ani slané)
-
Těsto rozdělte na 4 stejné bochánky a na povrch natřete sádlem, aby těsto nevyschlo
-
Mezitím kyne těsto (30-60min) dokud nebude pružné. Dávejme pozor na teplotu, aby nám těsto neprochladlo neboť by se trhalo a nenatahovalo by se.
-
Těsto rozválejte na vále tak tenké, jak to jen jde.
-
Těsto posypte mákem a cukrem. Potřela sádlem.
-
Smetanu vyšlehala s cukrem a vajíčky. Tu poté přidala na těsto.
-
Nakonec pomocí ubrusu těsto svinu a nakrájela na stejně dlouhé části.
-
Vzniklé štrůdli potřete zbylou smetanou a pečte v předehřáté troubě 30-40 minut na 180 stupňů.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: