Dokonalý svěží malinový dort s jednoduchou přípravou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 2 minuty
Tomáš, 20. 05. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Suroviny na nádivku:

Suroviny na džem:

Postup přípravy

  • Jako první si připravíme těsto. Oddělíme si 4 žloutky od bílků a ty chvilku odložíme. Smícháme si krystalový i vanilkový cukr se 4 žloutky, přidáme vlažnou vodu a také olej mixujeme do pěny.
  • Dále přidáme hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše pořádně vymícháme. Vyšleháme si bílky, které nám zůstaly a vzniklý sníh smícháme se zbylým těstem.
  • Těsto vylijeme do vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečeme 35 min na 180 stupňů, každá se ale řiďte svojí troubou se kterou máte zkušenosti.
  • Zatímco se peče těsto uděláme si džem - pasírované maliny. Do většího hrnce dáme vařit maliny s cukrem a troškou vody. Cukr je tam na to, aby to zhoustlo a aby maliny nebyly kyselé. Vaříme asi hodinu, maliny musí být rozvařené.
  • Potom maliny vylijeme do sítka a Pasir. Hmota, která nám vznikla by měla být hustší. Pokud taková není, pomůžeme si trochou solamylu a necháme vychladnout.
  • Nakonec si připravíme nádivku. Šlehačku pořádně vymixujeme a smícháme to s mascarpone. Přidáme cukr podle chuti a trošku vanilkového extraktu kvůli aroma.

Pro vícepodlažní dort, budete muset udělat dvě těsta.

Když těsto vychladne překrojte ho ma polovinu. První vrstva je džem, určitě jím nešetřete a na to s pomocí sáčku na zdobení přidejte nádivku (aby se vám neklouzaly). Takto opakujte každé patro a na vrch ozdobte čerstvými malinami.

Doporučené články: