Dokonalý jemný koláč hotový za chvilku recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém:
    600 ml mléka
    6 žloutků
    10 lžic cukru
    1 vanilkový pudink
    3 lžíce polohrubé mouky
    250 g margarinu

    Pěna:
    500 ml šlehačky
    kakao na posypání

    1. Žloutky oddělíme od bílků.
    2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr.
    3. Mouku smícháme s kypřicím práškem a kakaem.
    4. Postupně přidáváme do sněhu a mícháme ručně s pomocí metličky.
    5. Masu dáme do formy s vysokými okraji (vystlanou pečicím papírem). Pečeme při 180°C přibližně 10 minut.
    6. Na mírném ohni začneme vařit mléko, přidáme pudink, žloutky, cukr a jemně promícháme.
    7. Mouku přidáme po lžičkách a mícháme, až bude pudink hladký a mírně hustý.
    8. Po uvaření necháme vystydnout.
    9. Dáme na upečený korpus, navrch šlehačku a posypeme kakaem.
    10. Na mírném ohni začneme vařit mléko, přidáme pudink, žloutky, cukr a jemně promícháme.
    11. Mouku přidáme po lžičkách a mícháme, až bude pudink hladký a mírně hustý.
    12. Po uvaření necháme vystydnout.
    13. Dáme na upečený korpus, navrch šlehačku a posypeme kakaem.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor