Dokonalý jemný koláč hotový za chvilku recept

Ingredience

  • 6 bílků
  • 6 lžic cukru
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 40 g kakaa
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 600 ml mléka
  • 6 žloutků
  • 10 lžic cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 250 g margarinu
  • 500 ml šlehačky
  • kakao na posypání
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Krém:
600 ml mléka
6 žloutků
10 lžic cukru
1 vanilkový pudink
3 lžíce polohrubé mouky
250 g margarinu

Pěna:
500 ml šlehačky
kakao na posypání

  1. Žloutky oddělíme od bílků.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr.
  3. Mouku smícháme s kypřicím práškem a kakaem.
  4. Postupně přidáváme do sněhu a mícháme ručně s pomocí metličky.
  5. Masu dáme do formy s vysokými okraji (vystlanou pečicím papírem). Pečeme při 180°C přibližně 10 minut.
  6. Na mírném ohni začneme vařit mléko, přidáme pudink, žloutky, cukr a jemně promícháme.
  7. Mouku přidáme po lžičkách a mícháme, až bude pudink hladký a mírně hustý.
  8. Po uvaření necháme vystydnout.
  9. Dáme na upečený korpus, navrch šlehačku a posypeme kakaem.
  10. Na mírném ohni začneme vařit mléko, přidáme pudink, žloutky, cukr a jemně promícháme.
  11. Mouku přidáme po lžičkách a mícháme, až bude pudink hladký a mírně hustý.
  12. Po uvaření necháme vystydnout.
  13. Dáme na upečený korpus, navrch šlehačku a posypeme kakaem.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"