Dokonalý dezert z plechu recept

Ingredience

  • 140 g hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • 125 ml vody
  • 120 g másla
  • 10 g krystalového cukru
  • 5 g soli
  • 4 vejce
  • plech s rozměrem 25 x 30 cm

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 50 hladké mouky
  • 50 g másla
  • 10 g vanilkového cukru
  • 120 g krystalového cukru
  • 200 ml smetany
  • 20 g rozpuštěné čokolády
  • 20 g karamelu
12x
01:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Do hrnce si nalijeme mléko, vodu, přidáme máslo, cukr, sůl, mouku a za stálého míchání uvaříme kompaktní těsto, které se odděluje od stěn hrnce.
  2. Přendáme ho do misky a po jednom zašleháváme vejce.
  3. Plech si pokryjeme pečícím papírem, navrstvíme na něj těsto a rozetřeme.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 180 ° C asi 30 minut.
  5. Nyní si připravíme krém.
  6. V misce smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, vejce a vymícháme metličkou.
  7. Na sporák dáme do hrnce vařit mléko a vylijeme do něj připravenou směs.
  8. Za stálého míchání vaříme, dokud krém nezhoustne.
  9. Nakonec do krému zašleháme změklé máslo.
  10. V samostatné misce si vyšleháme šlehačku na hustou šlehačku.
  11. Po částech ji zapracujeme do krému. Hotový krém nalijeme na upečené těsto a uhladíme.
  12. Odložíme do lednice na 2 hodiny.
  13. Následně ozdobíme dezert rozehřátou čokoládou a karamelem.
  14. Nakrájíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Poznámka

Zapomeňte na větrník, tento dezert z plechu podle receptu z youtube je 100krát lepší!

Vypadá krásně, ještě lépe chutná a zabodujete díky němu na jakékoliv oslavě.

Video návod: