Babička mi dala recept na tento dietní bavorský krémový dezert, který je lehký a připravený za pár minut!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 30 minut
Tomáš, 23. 10. 2024

Bavorský krémový dezert je oblíbený pro svou jemnou chuť a hladkou konzistenci. Pochází z Bavorska a stal se oblíbeným nejen v české kuchyni. Tento recept nabízí dietní variantu, kterou si můžete připravit během několika minut a navíc je šetrná k vaší postavě.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava mléčné směsi: Do žloutků nasypte cukr a ohřívejte na nízké teplotě. V samostatném hrnci ohřejte mléko na středním plameni po dobu 10 minut, ale nenechte ho vařit. Pravidelně míchejte a poté odstavte z plotny.
  • Příprava smetany: V míse smíchejte nízkotučnou smetanu nebo jogurt s vanilkovým extraktem.
  • Želatina: Namočte želatinu podle pokynů na obalu. Poté ji přidejte do směsi mléka a žloutků a důkladně promíchejte. Nechte chladnout na pokojovou teplotu
  • Dokončení: Přidejte smetanu do vychladlé směsi a opět dobře promíchejte. Nalijte do mísy a dejte do chladničky, dokud neztuhne.

Tento dietní bavorský krém je nejen chutný, ale také lehký a osvěžující. Můžete si ho vychutnat bez výčitek a přizpůsobit si množství želatiny podle toho, jakou konzistenci preferujete. Vyzkoušejte ho a užijte si skvělý dezert!