Salát omyjeme, listy osušíme papírovými utěrkami a dáme je do chladničky.
Vejce uvaříme natvrdo.
Maso ochutíme solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a necháme marinovat přes noc.
Chlebíček nakrájíme na kostky nebo natrháme, přendáme na plech vyložený papírem, pokapeme trochou olivového oleje a dáme do trouby usušit.
Na zálivku si smícháme jogurt s hořčicí a prolisovaným česnekem.
Ochutíme solí.
Maso si zprudka opečeme na trošce oleje – ideální na kontaktem grilu bez oleje – případně můžete masíčko uvařit nebo upéct.
Do mísy uložíme listy salátu, přidáme polovinu strouhaného sýra, 1/2 zálivky, maso nakrájené na proužky, opět dressing a nakonec zbylé přísady – vejce, rajčata, krutony a zbylý sýr.