Dietní, ale chuťově velmi pestrý Caesar salát recept

Ingredience

  • 350 g kuřecího masa – z prsou
  • 1-2 vejce
  • 100 g celozrnného chleba
  • 100 gramů salátu
  • 3-4 cherry rajčata
  • 2 lžičky hořčice
  • 30 gramů sýra parmazánu
  • sůl bazalka
  • oregano
  • 1 kelímek nízkotučného jogurtu
  • 1 hlávku česneku
  • citrónovou šťávu
2x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Salát omyjeme, listy osušíme papírovými utěrkami a dáme je do chladničky.
  2. Vejce uvaříme natvrdo.
  3. Maso ochutíme solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a necháme marinovat přes noc.
  4. Chlebíček nakrájíme na kostky nebo natrháme, přendáme na plech vyložený papírem, pokapeme trochou olivového oleje a dáme do trouby usušit.
  5. Na zálivku si smícháme jogurt s hořčicí a prolisovaným česnekem.
  6. Ochutíme solí.
  7. Maso si zprudka opečeme na trošce oleje – ideální na kontaktem grilu bez oleje – případně můžete masíčko uvařit nebo upéct.
  8. Do mísy uložíme listy salátu, přidáme polovinu strouhaného sýra, 1/2 zálivky, maso nakrájené na proužky, opět dressing a nakonec zbylé přísady – vejce, rajčata, krutony a zbylý sýr.