Diabolské řezy – lahodný dezert, který vás dostane recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 40 minut
Jan, 06. 01. 2025

Pokud máte chuť na něco opravdu neodolatelného, tyto Diabolské řezy vás naprosto uchvátí! S jemným těstem, vynikajícím máslovým krémem, bílkovou náplní a kakaovou šlehačkou, tento dezert patří mezi opravdové delikatesy. Příprava je trochu časově náročnější, ale výsledek stojí za to!

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto (2 pláty):

Na máslový krém:

Na bílkovou náplň:

Na kakaovou šlehačku:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte olej a následně vmíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Do zlatavé směsi jemně vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte na dva plechy vyložené pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 10-12 minut. Po upečení nechte těsto vychladnout.
  • Příprava máslového krému: Z mléka, mouky, vanilkového cukru a žloutků připravte hustou kaši. Když kaše trochu vychladne, vmíchejte do ní bílou čokoládu a dobře promíchejte. Máslo vyšlehejte s práškovým cukrem a poté postupně přidávejte vychladlou kaši, až vznikne hladký krém.
  • Příprava bílkové náplně: Vytvořte sníh z bílků a cukru a šlehejte je nad párou, dokud nevznikne pevná hmota.
  • Příprava kakaové šlehačky: Vyšlehejte šlehačku s vanilkovým cukrem a kakaem do tuha. V jiné misce připravte želatínový ztužovač s 100 ml vlažné vody a vmíchejte do šlehačky.
  • Sestavení řezu: Na první plát těsta naneste žloutkový krém, přikryjte druhým plátem. Na druhý plát rozetřete bílkovou náplň a poté přidejte kakaovou šlehačku. Nechte dezert v lednici několik hodin, aby dobře ztuhl.
  • Dokončení: Povrch dezertu můžete posypat kakaovým práškem pro krásný vzhled.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 40 minut
  • Pečení: 10-12 minut na těsto
  • Chlazení: 2-3 hodiny v lednici

Počet porcí:

  • Tento dezert vystačí na 12 porcí.

Diabolské řezy jsou skutečným pohlazením pro chuťové pohárky. Ačkoli příprava vyžaduje trochu trpělivosti, výsledek vás odmění jedinečnou chutí a dokonalou texturou. Tento recept je ideální pro speciální příležitosti nebo když chcete své hosty ohromit něčím opravdu lahodným. Přejeme vám dobrou chuť!