Dezert karamelka bez vaření karamelu za 10 minut hotový ze sušenek recept

Ingredience

  • 200 ml krému 30%
  • 500 g mascarpone sýra
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 400 g karamelového salka
  • 50 g mléčné čokolády
  • asi 250 g krekrů

Rozměry formy: 24 × 28 cm

8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Dobře ochlazenou smetanu ( dejte ji před šleháním na 15 minut do mrazáku is metličkami od šlehače a miskou ) vyšleháme s mascarpone a práškovým cukrem na hustý krém.
  2. Na dně plechu na pečení, který je vyložený pečícím papírem uložte vrstvu sušenek.
  3. Potom navrstvíme krém, uložíme druhou vrstvu sušenek a natřeme karamelové salko (také dobře vychlazené).
  4. Posypeme strouhanou čokoládou. Podáváme vychaldené, ale u nás se zákusek rozebírá hned.